Nieuwjaarswandeling 2014

Maandag 6 januari ga ik vol goede moed het huis uit.Het is mijn eerste werkdag van 2014 na een heerlijke vakantie. Eerst even Lilou, mijn oudste dochter naar school brengen, ze gaat achterop de vouwfiets, en daarna met de trein naar Rotterdam CS. Van hier uit fiets ik naar pannenkoekenhuis De Nachtegaal in het Kralingsebos. Hier verzameld zich het complete cluster Maatschappelijke Ontwikkeling van de Gemeente Rotterdam voor een bijeenkomst. We worden hier in groepen van 12 personen op pad gestuurd om een logo te ‘ontwerpen’ voor ons cluster. Er zijn geen vast gestelde regels dus zijn we aangewezen op onze eigen creativiteit. In een doorkomend ochtendzonnetje lopen we met de neus in een straffe wind rond de plas. Ook wordt er van de gelegenheid gebruik gemaakt om je (nieuwe) collega’s wat beter te leren kennen of met bekende collega’s bij te praten over de feestdagen. Halverwege de route zijn er enkele spontane foto’s gemaakt maar nog geen concrete idee├źn ontstaan. Wel zijn een aantal steekwoorden benoemd; chaos, verbinding en vernieuwing. Als na 4 km lopen het pannenkoekenhuis weer in zicht komt zie ik plots een steiger het water in gaan. Terwijl de rest van de groep als een kudde paarden op de (warme) stal afgaan neem ik nog enkele kiekjes. Met het volgende beeld als resultaat:

Logo MO

 

Ik zie het water als de chaos, de kans om het oude pad achter ons te laten, en een nieuw pad dat ons in verbinding kan brengen met de stad.

Samen met een handige collega krijg ik deze foto van mijn camera op haar telefoon en What’sappen de foto zoals gevraagd naar betreffende ‘jury’. Na een prima lunch van soep en (gember)pannenkoek komt de jury met de uitslag. Helaas, mijn foto wint niet. Als ik wegfiets om een bureau op te zoeken in de stad, om de lange lijst e-mails door te gaan nemen na mijn afwezigheid, zie ik nog een keer de mooie skyline van Rotterdam. Ondanks dat er nog heel wat verandering, onzekerheid en een berg werk ligt ben ik blij en trots om voor deze stad te mogen werken.

Categorie├źnwerk

4 antwoorden op “Nieuwjaarswandeling 2014”

 1. Ha Maarten, mooie vernieuwde site is het geworden. Goed stuk geschreven over je eerste werkdag van dit jaar! Mam

 2. Goed zeg! De foto slider is ook aangepast zag ik. Prachtige foto’s! En je hebt een vlotte pen. Ik kom zeker terug op je site. Veel succes en de beloofde info volgt per mail.

  tot binnenkort bij Phoenix

  1. Ha Saskia,

   Bedankt voor je reactie.
   Ik heb op mijn werk PC (WindowsXP, ja dat bestaat nog!)) gezien dat de foto-slider onjuist werkt en de foto’s veel te groot afbeeld, heb jij enig idee hoe dat kan komen?
   Groet, Maarten

Reacties zijn gesloten.