Tarieven

(Loopbaan)Coaching

Een kennismaking/oriëntatie gesprek is geheel vrijblijvend en duurt 60 minuten. Ik reken hiervoor €30,- (incl. 21% btw). Besluit je na een intake een coaching traject te starten dan zullen de kosten van het intakegesprek met de 1e sessie worden verrekend.

Voor verdere coaching reken ik €65,- (incl. 21% btw) per sessie van 90 minuten.

Coaching voor organisaties

Voor bedrijven en organisaties werk ik in opdracht die is afgestemd op de vraag van de klant. Hiervoor breng ik na een orienterend gesprek een vrijblijvende offerte uit.

Campercoaching

Campercoaching begint, net als coaching, met een kennismaking/oriëntatie gesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en duurt 60 minuten.

Ik reken hiervoor €30,- (incl. 21% btw). Besluit je na een intake een coaching traject te starten dan zullen de kosten van het intakegesprek met de 1e sessie worden verrekend.

Voor verdere coaching reken ik €85,- (incl. 21% btw) per sessie van 90 minuten. Voor afspraken verder dan 10 kilometer buiten Rijswijk reken ik (in overleg) €0,30 per km.

 

Fiscale mogelijkheden

Zowel voor particulieren als bedrijven zijn de investering in coaching en loopbaanbegeleiding aftrekbaar onder voorwaarden. Er moet dan voor de fiscus sprake zijn van ‘individuele advisering met betrekking tot sollicitatieactiviteiten, carrièreadviezen, psychologische tests, ondersteunende workshops, etc’. Als je, als particulier, de coaching en loopbaanbegeleiding zelf betaalt dan kun je deze (incl. BTW) voor de inkomstenbelasting aftrekken als ‘scholingskosten’. Tenminste als het doel ervan ‘verandering van positie of het op pijl houden of verbeteren van kennis’ is. En dat ‘met het oog op het verwerven van inkomen’. Werkgevers kunnen de kosten voor outplacement als onkosten opvoeren (belastingvrij) en de BTW terugkrijgen.
Bronnen: Elsevier – Belasting Almanak 2006 en NRC Handelsblad – kosten van outplacement 2005

Als je vragen hebt klik dan hier om het contactformulier in te vullen.