Selfie

Op het internet is een “Selfie” niet meer weg te denken. Een momentopname die in hoogsteigen persoon wordt vast gelegd.

Wikipedia heeft er het volgende over geschreven: “A selfie is a type of self-portrait photograph, typically taken with a hand-held digital camera or camera phone. They are often casual, are typically taken either with a camera held at arm’s length or in a mirror, and typically include either only the photographer or the photographer and as many people as can be in focus. In August 2013 the Guardian produced a film series titled: Thinkfluencer exploring selfie exposure in the UK. Denoting a pathological condition: Selfieism.”

Kan het waar zijn dat er een sterke betekenis ligt in onze drijfveren om selfies te maken. Welke verlangens roepen mij ertoe op om een Selfie te nemen. Delen met familie en vrienden is wat mij direct te binnen schiet. Zijn dit de enige met wie ik dit deel? Ook met collega’s of netwerk deel ik een Selfie in een “what’s app” groep. Wat is het toch dat ik mijn eigen gezicht op het scherm van de ander wil delen? De reacties zijn vaak positief en roepen op tot “meer”! Met  Yayin Coaching ben ik ook bezig met mijn ‘gezicht’ op allerlei manieren te laten zien. Een ieder beginnend ondernemer lijkt niet om de digitale netwerken heen te kunnen.

Als iemand op dit moment 1 cent zou verdienen aan alle Selfies die in geheel 2014 op het internet geplaatst worden verwacht ik dat dit heel mooi bedrag oplevert om lange tijd met vakantie te gaan, kunnen er ook nog een paar Selfies geplaatst worden vanuit exotische oorden.

Mijn Selfie is er een van vorige week tijdens een afscheid receptie van een collega. Even een sfeertje maken door met alle collega’s in een pinguïn pak te verschijnen. Ik kan het dan ook niet laten om een Selfie te knippen. (-:

pinguin selfie
Selfie

Sony A57 – Carl Zeiss – 24mm  –  f/2.8